Fizetési számla követelés vagy állampapír fedezetű hitelkeret és kölcsön

Jelen termék értékesítését a Bank 2021. február 2-ától felfüggesztette!

Gyors megoldást keres hirtelen fellépő pénzügyi gondokra? Emellett szeretné megtakarítását továbbra is biztonságban tudni?

Igényeljen szabad felhasználású, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretet vagy kölcsönt átmeneti pénzzavarainak leküzdésére, fizetési számlakövetelés vagy magyar állampapír fedezete mellett!

 

Kiknek ajánljuk a fizetési számlakövetelés vagy állampapír fedezetes termékeket?

A fizetési számla követelés vagy állampapír fedezete mellett nyújtott hitelkeret, illetve kölcsön átmeneti pénzzavar orvoslására szolgál olyan ügyfelek számára, akik megtakarításaikat továbbra is kamatoztatni szeretnék, de pénzügyeik rendezéséhez azonnali készpénzre van szükségük. A hitelkeret vagy kölcsön bármilyen célra, szabadon felhasználható.

 

Ki jogosult az igénylésre?

Az igénylő az a 18. életévét betöltött, cselekvőképes devizabelföldi vagy devizakülföldi magánszemély lehet, aki jogosult a KDB Banknál fizetési számla nyitására.

 

Milyen futamidővel vehető igénybe a hitelkeret, illetve a kölcsön?

Mind a hitelkeret, mind a kölcsön maximum futamideje legfeljebb 12 hónap lehet, az EUR-ban és USD-ben folyósított hitelkeret esetében legfeljebb 3 hónapig terjedhet.

Értékpapír fedezet esetén a hitelkeret vagy kölcsön lejáratának meg kell előznie a fedezeti értékpapír lejáratát, de nem lehet több 12 hónapnál, az EUR-ban és USD-ben folyósított hitelkeret esetében 3 hónapnál.

 

Mekkora összeghez lehet hozzájutni?

Mind a hitelkeret, mind a kölcsön minimum összege 500.000 Ft, a maximum összeg 100.000.000 Ft, de legfeljebb a fizetési számla követelés vagy az állampapír névértékének 80%-a lehet.

 

Hogyan kell törleszteni vagy visszafizetni a hitelkeretet, illetve a kölcsönt?

A hitelkeret kamata minden hónap 12. napján esedékes, a tőketartozás a futamidő végén, egy összegben válik esedékessé. A futamidő alatt havi számlavezetési díjat is kell fizetni az ügyfélnek, amely minden hónap utolsó munkanapján válik esedékessé.

Az egy összegű törlesztés történhet átutalással vagy személyesen, készpénzbefizetéssel a Bank pénztárában.

A kölcsön futamideje alatt a havi számlavezetési díjon kívül nincs egyéb havi fizetési kötelezettség. A kölcsönkamatok és a tőkerész visszafizetése a futamidő végén, egy összegben válik esedékessé. Az egy összegű törlesztés történhet átutalással vagy személyesen, készpénzbefizetéssel a Bank pénztárában.

A kölcsön lejárata előtt lehetőség van előtörlesztésre is, amely – amennyiben nem a fizetési számlán nyilvántartott követelés összegéből kerül rendezésre – díjköteles.

A hitelkeret- vagy kölcsönszerződés alapján a Bank jogosult arra, hogy a kamatok és a tőkerész meg nem fizetése esetén, az egyösszegű tartozást a fizetési számlán nyilvántartott követelés összegéből vagy zárolt állampapírokból teljesítse.

 

Milyen díja, költsége van a hitelkeret, illetve a kölcsön igénylésének, fenntartásának?

A hitelkerethez vagy kölcsönhöz kapcsolódó kamatok, költségek, díjak mértékét a mindenkor érvényes „Kondíciós lista fizetési számlakövetelés vagy állampapír fedezete mellett nyújtott, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan magánszemélyek részére” és a „Kondíciós lista fizetési számlakövetelés vagy állampapír fedezete mellett nyújtott kölcsönre vonatozóan magánszemélyek részére” elnevezésű hirdetmények; a számlavezetési szolgáltatásokra vonatkozó díjakat, jutalékokat a mindenkor érvényes „Kondíciós lista magánszemélyek részére” és „Kondíciós lista KDB Alap számlacsomagra vonatkozóan magánszemélyek részére” valamint a „Kondíciós lista befektetési szolgáltatásokra” elnevezésű kondíciós listák tartalmazzák. A kondíciós listák megtalálhatók bankfiókjainkban, valamint honlapunkon.

 

A bírálat során egyéb dokumentumok is bekérhetők.

A közölt adatok tájékoztató jellegűek, a Bank a változtatás jogát fenntartja.

Részletes, teljes körű tájékoztatásért kérjük, hívja a KDB Kontaktot a +36 1 473 4440-es telefonszámon vagy keresse fel bankfiókjainkat!

Kondíciók

 

Felhívjuk szíves figyelmét a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi honlapjára és az ott található tájékoztatókra, illetve hasznos, a pénzügyi döntést segítő alkalmazásokra (hitel- és lízingtermék választó program, hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program).

 

 

We use cookies to ensure our visitors have the best browsing experience on our website.
Find out more... I agree