Csoportos beszedési megbízás

Bankunk forint fizetési számlával rendelkező ügyfeleinek az ismétlődő, de nem fix összegű átutalásai teljesítésére (pl. közüzemi számlák kifizetése, biztosítási díjak kiegyenlítése, stb.) lehetősége van csoportos beszedési megbízást adni. Ebben az esetben az ügyfél megbízza a szolgáltatót, hogy számlájáról leemelje a díjat, és ugyanakkor engedélyt ad a Banknak, hogy ezt a szolgáltató számára lehetővé tegye.

 

A termék előnyei:

  • kényelmes, mivel ügyfelünknek nem kell rendszeresen felkeresni az átutalás miatt a Bankot.
  • Biztonságos, hiszen minden szolgáltatási díj esetében lehetőség van felső értékhatár megjelölésére, amely felett a beérkező beszedési megbízásokat a Bank már nem teljesíti,
  • Fizető fél ügyfelünk beszedés előtt legalább 5 munkanappal megkapja a szolgáltatótól a számlát, így azt van ideje ellenőrizni. Ha rendben találja az összeget, akkor az egyetlen teendője, annak biztosítása, hogy legyen elegendő pénz a bankszámláján.  Ha problémát észlel, a teljesítési napot megelőző munkanap végéig a csoportos beszedési felhatalmazást letilthatja, így biztos lehet benne, hogy csak olyan számla kerül kifizetésre, amit ügyfelünk is indokoltnak tart.
  • Ön határozza meg a csoportos beszedési megbízás kezdő- és végdátumát, ha Ön nem ad meg végdátumot, a megbízás visszavonásig érvényes, és megszüntetési szándékát Önnek külön kell jeleznie a Bank felé.
  • A felhatalmazás érvényessége és a teljesíthető összeg felső értékhatára módosítható.
  • Ügyfelünk saját számlájáról ismerőse, hozzátartozója fizetési kötelezettségeit is teljesítheti, mivel a bankszámla tulajdonos adatai és a fogyasztó adatai külön-külön szerepelnek a megbízáson.
  • Segítségével kiváltható a sárga csekkes befizetés.

 

Ajánlatunk:

Ajánljuk minden forint fizetési számlával rendelkező ügyfelünknek, akik a legegyszerűbb módon szeretnék kiegyenlíteni rendszeres szolgáltatási díjaikat, és ez által megkönnyíteni pénzügyeik intézését.

 

Hogyan igényelheti a csoportos beszedési megbízás szolgáltatást?

A vonatkozó formanyomtatvány kitöltésével, személyesen bármely fiókunkban, postai úton vagy KDB Netbankon keresztül, illetve a szolgáltatónál. Feltétele forint fizetési számla megléte. A formanyomtatvány az oldal alján letölthető, amely tartalmazza a kitöltési útmutatót is, amelyet kérjük, szíveskedjen figyelmesen elolvasni!

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a csoportos beszedési felhatalmazás formanyomtatványa egy szabadon elfogadható nyilatkozatot is tartalmaz. A nyilatkozat értelmében a megbízónak (fogyasztónak) lehetősége van hozzájárulni ahhoz, hogy a KDB Bank Európa Zrt. a megjelölt kedvezményezettet (szolgáltatót) értesítse a megbízó (fogyasztó) által megadott teljesítés felső értékhatáráról.

A további feltételekről és a megbízás díjáról a Kondíciós listában tájékozódhat, valamint figyelmébe ajánljuk a GIRO Zrt. által indított csoportos beszedésről szóló weboldalt, amely további hasznos információkkal szolgál.

 

We use cookies to ensure our visitors have the best browsing experience on our website.
Find out more... I agree