Anyabankunk, a KDB Bank

 

A dél-koreai Koreai Fejlesztési Bank (The Korea Development Bank - KDB Bank) 1954-es megalapítása óta kiemelt vállalatfinanszírozó pénzintézetként irányítja hazájában a gazdasági fejlesztéseket és a nemzeti pénzügyeket. A KDB arra törekszik, hogy széleskörű igényeket elégítsen ki, legyen szó vállalatfinanszírozásról és -restrukturálásról, befektetési banki szolgáltatásokról, nemzetközi finanszírozásról, projektfinanszírozásról vagy szaktanácsadási szolgáltatásról – mindezen szolgáltatásokkal kedvező gazdasági környezetet igyekszik biztosítani a vállalatok részére.

Története során a pénzintézet szerepe, funkciója fokozatosan átalakult és fejlődött: a bank az 1950-es, '60-as években a fejlesztéstámogatásra szakosodott, a '70-es, '80-as évekre hosszú távú pénzügyi szolgáltatóvá vált, míg a '90-es évekre szolgáltatásaiban a befektetési és vállalatfinanszírozási tevékenység lett meghatározó. A koreai pénzügyi válságot követően a KDB élen járt a vállalati struktúrafejlesztés támogatásában és a nemzeti pénzügyi helyzet stabilizálásában.

A KDB Bank Dél-Korea legnagyobb állami tulajdonban lévő pénzintézetévé vált működése során, így aktívan részt vállal a gazdaságpolitikai célok megvalósításában is; mindeközben ügyfélorientált, megbízható és nyereséges pénzügyi termékeket kínál partnereinek.

A Bank bővülő globális hálózata révén világszerte képviselteti magát: 10 külföldi fiókot, 6 leányvállalatot és 7 képviseleti irodát működtet. A KDB Bank külföldi kirendeltségei közül Európában található egy fiók Londonban, egy-egy leányvállalat Írországban és Magyarországon és egy képviseleti iroda Németországban (Frankfurt). Az anyabank terjeszkedési stratégiájának fontos lépéseként a KDB Bank Európa Zrt. 2013-ban megnyitotta új fióktelepét Szlovákiában, Pozsonyban.

Anyabankunk kizárólag felső kategóriájú rövid- és hosszútávú hitelminősítésekkel és stabil kilátással rendelkezik, mely Bankunk stabil pénzügyi helyzetének és üzleti tevékenységének is biztos hátteret biztosít.

 

 

 

 

 

 

 

We use cookies to ensure our visitors have the best browsing experience on our website.
Find out more... I agree