Treasury szolgáltatások

Azonnali (spot) árfolyamjegyzés

Az azonnali (spot) ügylet olyan két devizanem közötti csereüzlet, ahol az üzletkötési naptól számított 2. munkanapon (T+2 értéknapon) történik a két devizanem közötti csereüzlet, azaz az érintett számlán a tranzakciós jóváírás.
Ügyfeleinknek bizosítjuk a lehetőséget az egynapos teljesítésre vagy az azonnali átváltásra is, az ezekre vonatkozó, adott árfolyamokon.
 
Ajánlatunk:
50.000 EUR vagy USD összeg (vagy más devizában kifejezett megfelelő összeg) felett lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek egyedi árfolyamjegyzésre az üzleti időn belül:

Hétfő-csütörtök: 8.30-16:30
Péntek: 8.30 – 15.30
 
A KDB Bank által jegyzett árfolyamtípusok:
  • Valutaárfolyam
  • T-napos devizaárfolyam
  • T+1 napos devizaárfolyam (bizonyos devizanemekre)
  • T+2 napos devizaárfolyam
 

Határidős árfolyamjegyzés

A határidős (forward) ügylet olyan két devizanem közötti csereüzlet, ahol a csereüzlet egy előre meghatározott jövőbeni napon történik. A devizacsere egyidejűleg kerül végrehajtásra mindkét előre meghatározott számlán, ugyanazon az értéknapon. Az ügyfél ily módon mentesül a kedvezőtlen irányú árfolyamváltozás kockázata alól, ugyanakkor ez esetleges kedvező irányú mozgások eredményeiből sem részesedik.

Melyek a határidős árfolyamjegyzés előnyei?

A határidős ügyletek csökkentik a bizonytalanságot, ennek következtében hatásos eszköz az ügyfelek számára, hogy a jövőbeni devizaügyletekből eredő árfolyamkockázatot mérsékeljék.

Szükséges teendők:

Határidős ügylet esetében az ügyfél köteles az üzletkötés napján biztosítékként a Banknál óvadéki betétet elhelyezni, melynek mértéke a határidős érték 15%-a, amennyiben a felek másban előzetesen nem állapodtak meg. Az ügylet minimumértéke, amennyiben más megállapodás nem történt, 500.000 euró vagy ennek megfelelő más devizaösszeg. A tranzakció feltétele egy spot-forward keretszerződés aláírása.

 

SWAP ügyletek

Bankunk speciális esetekben egyedi megegyezés alapján is ajánl az ügyfelek részére FX Swap árfolyamjegyzést. Az FX swap ügylet egy azonnali és egy határidős ügylet egyidejű megkötését jelenti. A tranzakció feltétele egy spot-forward keretszerződés aláírása.

 

Kérjük, a termékek további részleteiről érdeklődjön ügyfélszolgálatainkon!

We use cookies to ensure our visitors have the best browsing experience on our website.
Find out more... I agree